Door mijn brillenglazen

14-11-2017 12:00

Hersnletsel punt uit!

Hersenletsel punt uit!Welke woorden zal ik gebruiken om te vertellen hoe ik me nu voel: Boos, kwaad, woedend, furieus, genaaid, misbruikt, misleid!In oktober kwam mijn boek, "Mama, waarom moest ik vallen?" uit. Een autobiografie met gerelativeerde poëzie. Ik vertel daarin welke stappen ik weer heb...
26-10-2017 12:00

Eindelijk dan!

Eendelijk dan!Eindelijk dan. Daar staan ze dan op het bordes bij de koning. De "stropdaskleuters" zijn eruit, na een hele lange, veel te lange tijd. Ze hebben een team gevormd en dat had nog heel wat voeten in aarde. "ik wil wel met hem maar als hij mee doet, doe ik niet meer mee." En dan toch weer...
25-10-2017 12:00

Me too but i'm not.

Me too but i'm not.In Amerika is er een regisseur die zijn handen niet kon thuishouden, dat blijkt nu na vele jaren het geval te zijn. Vrouwen doen nu massaal hun beklag. Natuurlijk vind ik ook dat je "je poten" thuis moet houden. Zeker als meerdere is het misselijk om je machtspositie te...
16-05-2017 12:00

Wat is "dokter zijn?"

Wat is "dokter zijn?"Dat vraag ik me steeds vaker af. Heeft de dokter van nu wel zin om dokter te zijn? Of is het gewoon status, aanzien en makkelijk je zakken vullen? Want het werk laten ze vaak een ander opknappen. De "net-nieters." De kans dat je een afspraak kunt maken met je "eigen huisarts"...
03-03-2017 12:00

Broeksriem

BroeksriemIk voel me gediscrimineerd! Nee, niet omdat ik "anders ben" want dat heeft men waarschijnlijk niet gezien, maar omdat ik man ben. Verschil maken tussen sekse mag niet, is discriminatie, dus strafbaar! Toen ik vanmorgen mijn spijkerbroek aantrok en mijn broeksriem een beetje te strak...
08-02-2017 12:00

Als geld meer waard is dan je eigenwaarde.

Als geld meer waard is dan je eigenwaarde. Het leven kent verschillende mensen. Iedereen is anders en leeft op zijn of haar manier. Dat is maar goed ook. Want als iedereen hetzelfde was, hetzelfde deed en hetzelfde dacht dan was het leven maar saai. Maar soms doen mensen dingen waarvan anderen...
06-02-2017 12:00

De winnende leugen

De winnende leugenEen paar maanden geleden zat een kleinzoon van de bekendste advocatenfamilie van Nederland, die ook het vak is in gegaan -hoe kan het ook anders, het bloed kruipt waar het niet gaan kan-  aan tafel bij "Pauw." Hij had, namens de familie een kortgeding aangespannen tegen de...
05-02-2017 12:00

In één munuut IK.

KinderdroomAls kind had ik een droom.Ik droomde van laterom groot te zijn.Nu dat ik dat benen vele stormen heb doorstaan,op weg naar het 'grote leven',denk ik soms, heel even:was ik nog maar kind.Mijn naam is Walter en ik ben net zo oud als dat ik me voel en dat verschild per dag. Soms voel ik me...
22-11-2016 12:00

Idioterie

IdioterieRegelmatig lig ik dubbel of breekt m'n klomp om de idioterie waaraan men zich aan ergert. Na de discussie over zwarte piet en de zwarte medemens die zich gediscrimineerd voelt als ze een bekeuring krijgen, de schilderijnaambordjes in het Rijksmuseum die vervangen moeten worden omdat een...
06-10-2016 12:00

Discriminatie

DiscriminatieJa hoor, we hebben weer wat gevonden en we noemen het gewoon discriminatie. Gisterenavond zat ik naar PAUW te kijken. Er zaten een aantal bekende Nederlanders aan tafel met een "kleurtje" De discussie ging niet, wat misschien wel te verwachten is in deze tijd, over zwarte piet maar...

Foto gebruikt onder Creative Commons van Gruenewiese86  © 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode