Prioriteit

05-03-2020 12:00

Prioriteit

Een paar dagen geleden zat ik naar het journaal te kijken en kwam er nieuws voorbij waarvan ik dacht….. Ik weet dat er mensen zijn die niet veel beters te doen hebben en die zich druk maken om futiliteiten maar om je in deze “Coronatijd” hier druk om te maken….

Terwijl de hele wereld in de ban is van het Coronavirus, er mensen ernstig ziek van zijn, in quarantaine moeten en er zelfs mensen aan dood gaan speelt er in de hoofdstad een heel ander probleem. Namelijk de straatnaambordjes. Er zijn in Amsterdam meer straatnaambordjes die vernoemd zijn naar mannen dan naar vrouwen.  En tja, dat kan echt niet! Zeker in deze tijd niet. En dan komt er nog eens bij dat er namen bij zijn van personen die helemaal niet uit Amsterdam komen.  Het is een ramp! Er zijn namelijk mensen die zich daar aan ergeren en daardoor van slag raken, er een trauma van oplopen en er zelfs een psychiater voor moeten raadplegen. Om dat te voorkomen en om te voorkomen dat er straks door honderden mensen wordt gedemonstreerd omdat hun “klacht” niet serieus word genomen en de politie en ME met grote getale moeten uitrukken, heeft het “straatnaambordjesprobleem” toch wel hoge prioriteit.

Er is nu een ambtenaar van de gemeente Amsterdam druk bezig om dat probleem op te lossen en zich afvraagt wat dat allemaal niet kost om al die bordjes te vervangen. Terwijl je zijn hersens hoort kraken over dit probleem  meldt het journaal dat er steeds meer Corona gevallen bij komen en dat dit een wereldwijde ramp dreigt te worden. “Ramp, Ramp….weet je wat een ramp is? Ik moet alle straatnaambordjes van Amsterdam vervangen, dat is een ramp.” riep hij gefrustreerd en geërgerd. Een begripvolle collega maande hem tot rust en wees hem erop dat er op dit moment toch nog een groter propleem speelt dan de straatnaambordjes.  “Het coronavirus, dat moet prioriteit hebben. Dat moeten we uitbannen. Het coronavirus moet weg”, sprak zijn collega, wat de ambtenaar op een idee bracht en juichend riep hij: “Ik heb het. Corona is een toch een vrouwennaam? De eerste nieuwe straatnaam in Amsterdam noemen we ‘De Coronaweg.’ Probleem opgelost.”  Zijn collega moest er hart om lachen en grapte:   “Als je er dan maar zonder dat je besmet wordt doorheen kan fietsen.”

De ambtenaar was zo blij als een kind dat ie deze naam had verzonnen en keek al dromerig omhoog waar ie op een wolk de bekende Amsterdamse voetbalheld zag zitten en hoorde zeggen:

Elk nadeel heb z’n voordeel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode