Als geld meer waard is dan je eigenwaarde.

08-02-2017 12:00

Als geld meer waard is dan je eigenwaarde.

Het leven kent verschillende mensen. Iedereen is anders en leeft op zijn of haar manier. Dat is maar goed ook. Want als iedereen hetzelfde was, hetzelfde deed en hetzelfde dacht dan was het leven maar saai. Maar soms doen mensen dingen waarvan anderen moeten denken: "die moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen." Het bekende liedje van de pas overleden comédienne Adelle Bloemendaal luidt dan ook: "We benne op de wereld om elkaar, om elkaar, te helpen niet waar?" En dat gebeurt veel te weinig. In plaats daarvan lachen we er met z'n alle om en worden deze mensen ingezet als leedvermaak. Bah! Vaak hebben deze mensen niet eens door dat ze worden gebruikt. Maar soms is iemand gewoon "gehaaid" zoals dat heet en laat zich gebruiken ten kosten van alles. Zelfs ten kosten van zijn eigenwaarde. Is dan blind voor alles en ziet alleen nog maar de zogenaamde dollartekens.

Je bent een goed betaalde, succesvolle en populaire presentator. Het gaat je voor de wind. Je zwemt in het geld en de camera is je beste vriend. Maar ineens is het afgelopen. En dan.....dan gaat het mis. Je overschat jezelf, staat niet meer met beide benen op de grond, je goed verdiende geld word er in korte tijd doorheen gejast en je beland uiteindelijk samen met je veel jongere vriendin in een caravan. Maar je camerageilheid blijft. Wat doe je dan? Dan laat je je ellende en je zwakheden filmen. Er zijn producenten genoeg die ervaring hebben met dit soort "pulprealityprogramma's" en staan met bakken geld in de rij om je een podium te bieden. Nederland kent zo'n oud-presentator die te diep gezonken is.

De laatste paar afleveringen van deze "alles-voor-het-geld" vernederende realityserie met als titel "Doen ze het of doen ze het inet?" verwijzend naar zijn ooit succesvolle programma en doelend op hun aanstaande huwelijk wat voorafgaat met een zee vol talloze onzinnige ruzies, heb ik met een beschamend oog gezien. Te triest voor woorden. Ik ga er dan ook niks over zeggen. Kijkt U zelf maar even terug bij uitzending gemist.

En tja, als niks in het leven belangrijker is dan geld dan zou ik het misschien ook doen.


























































 



© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode