Door mijn brillenglazen

22-01-2018 12:00

Op goed geluk

Op goed gelukAfgelopen zaterdag heb ik gekeken naar het afgestofte en in een nieuw jasje gestoken, "Op goed geluk." Niet de assistente van dokter van der Ploeg hielp de kandidaten hun liefde te vinden maar het presentatiestokje werd overgenomen door de zichzelf ontzettend leuk vindende Gordon. De...
19-01-2018 12:00

2018-woord

2018-woord Het waaide gisteren een beetje, niet zo'n klein beetje maar een hele "beet." Er werd heel wat schade aangericht door "Jan de wind." Bomen die als luciferhoutjes omvielen en boven op auto's terecht kwamen, vrachtwagens die kantelden, daken die van huizen afwaaide... een hoop ellende dus....
17-01-2018 12:00

Mercedes

Vanmorgen zat ik onder het genot vaneen kop koffie het journaal te kijken. Zo begin ik de dag. Even het nieuwsvolgen. Er kwam een item in voor waar ik toch wat moeite mee heb en ook duidelijk mijn vraagtekens bij zet. De Mercedes van Adolf Hitler wordt vandaag geveild, de man die verantwoordelijk...
14-11-2017 12:00

Hersnletsel punt uit!

Hersenletsel punt uit!Welke woorden zal ik gebruiken om te vertellen hoe ik me nu voel: Boos, kwaad, woedend, furieus, genaaid, misbruikt, misleid!In oktober kwam mijn boek, "Mama, waarom moest ik vallen?" uit. Een autobiografie met gerelativeerde poëzie. Ik vertel daarin welke stappen ik weer heb...
26-10-2017 12:00

Eindelijk dan!

Eendelijk dan!Eindelijk dan. Daar staan ze dan op het bordes bij de koning. De "stropdaskleuters" zijn eruit, na een hele lange, veel te lange tijd. Ze hebben een team gevormd en dat had nog heel wat voeten in aarde. "ik wil wel met hem maar als hij mee doet, doe ik niet meer mee." En dan toch weer...
25-10-2017 12:00

Me too but i'm not.

Me too but i'm not.In Amerika is er een regisseur die zijn handen niet kon thuishouden, dat blijkt nu na vele jaren het geval te zijn. Vrouwen doen nu massaal hun beklag. Natuurlijk vind ik ook dat je "je poten" thuis moet houden. Zeker als meerdere is het misselijk om je machtspositie te...
16-05-2017 12:00

Wat is "dokter zijn?"

Wat is "dokter zijn?"Dat vraag ik me steeds vaker af. Heeft de dokter van nu wel zin om dokter te zijn? Of is het gewoon status, aanzien en makkelijk je zakken vullen? Want het werk laten ze vaak een ander opknappen. De "net-nieters." De kans dat je een afspraak kunt maken met je "eigen huisarts"...
03-03-2017 12:00

Broeksriem

BroeksriemIk voel me gediscrimineerd! Nee, niet omdat ik "anders ben" want dat heeft men waarschijnlijk niet gezien, maar omdat ik man ben. Verschil maken tussen sekse mag niet, is discriminatie, dus strafbaar! Toen ik vanmorgen mijn spijkerbroek aantrok en mijn broeksriem een beetje te strak...
08-02-2017 12:00

Als geld meer waard is dan je eigenwaarde.

Als geld meer waard is dan je eigenwaarde. Het leven kent verschillende mensen. Iedereen is anders en leeft op zijn of haar manier. Dat is maar goed ook. Want als iedereen hetzelfde was, hetzelfde deed en hetzelfde dacht dan was het leven maar saai. Maar soms doen mensen dingen waarvan anderen...
06-02-2017 12:00

De winnende leugen

De winnende leugenEen paar maanden geleden zat een kleinzoon van de bekendste advocatenfamilie van Nederland, die ook het vak is in gegaan -hoe kan het ook anders, het bloed kruipt waar het niet gaan kan-  aan tafel bij "Pauw." Hij had, namens de familie een kortgeding aangespannen tegen de...

Foto gebruikt onder Creative Commons van Gruenewiese86  © 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode